|
|
ACTIVITEITEN OKTOBER 2013
|
Meet & Greet Eline Hoogendijk
> Zondag 29 september, 14.00 - 15.00 uur
> Gratis, excl. museumentree
|
Op zondagmiddag 29 september geeft Eline Hoogendijk uitleg bij haar botanische aquarellen die te zien zijn in de presentatie 'Om te smullen'.
Kom tussen 14.00 en 15.00 uur langs in het museum en ontmoet Eline bij een van haar werken, waar ze meer informatie zal geven over de techniek en de schilderijen.
|
|
|
Lees meer over de randprogrammering
|
|
3 Oktober
|
|
Op donderdag 3 oktober is Japanmuseum SieboldHuis gesloten vanwege de viering van Leidens Ontzet.
Al vanaf de zestiende eeuw wordt op deze dag in Leiden gevierd dat 3 oktober 1574 een einde kwam aan de maandenlange Spaanse belegering van de stad.
|
|
|
Film: Tikotin. Het fascinerende leven van een kunsthandelaar in tijden van oorlog en vrede
> Zondag 6 oktober, 14.00 - 16.00 uur
> Gratis, excl. museumentree
|
Regisseur Santje Kramer volgde Felix Tikotin’s kleinzoon Jaron Borensztajn gedurende zijn zoektocht naar wie zijn grootvader nu daadwerkelijk was.
Kleinzoon Jaron Borensztajn geeft een introductie voorafgaand aan de filmvertoning.
Aanmelden via info@sieboldhuis.org
|
|
|
Lees meer over de randprogrammering
|
|
Rondleiding JapanFoodDrinks
> Zondag 6 oktober, 14.00 - 15.00 uur
> Gratis, excl.museumentree
|
|
Yumiko Kunimori zal tijdens de tentoonstelling 'JapanFoodDrinks' rondleidingen geven bij de tentoonstelling. Tijdens deze rondleiding hoort u de verhalen achter de foto's. Ook zal Kunimori uit eigen ervaring vertellen over de Japanse eet- en drinkcultuur.
aanmelden via info@sieboldhuis.org
Klik hier voor het activiteitenoverzicht
|
|
|
Lezing en Sakeproeverij
> Zaterdag 12 oktober, 14.00 - 16.00 uur
> Deelname € 37,50,- excl. museumentree
> Aanmelden kan tot 2 oktober
|
Wat is sake, hoe wordt sake gedronken en wanneer wordt sake gedronken?
Sake expert Dick Stegewerns geeft deze middag antwoord op alle vragen en uiteraard kunt u ook proeven.
Klik hier voor meer informatie
aanmelden via info@sieboldhuis.org
|
|
|
|
Lezing Soy sauce, the past, present and future
> Zondag 13 oktober, 14.00 - 15.00 uur
> Gratis, excl. museumentree
|
|
|
|
De oorsprong van sojasaus begon 2.500 jaar geleden in China. Sojabonen, water en zout waren de basis van de oorspronkelijke sojasaus. Is dat in 2013 nog steeds zo?
Dhr. Ryo Shimoyo komt hierover vertellen.
Klik hier voor meer informatie
Let op: Lezing is in het Engels
Graag reserveren via info@sieboldhuis.org
|
|
|
Lezing: Japanese Food Culture, the past, present and future
> Zondag 20 oktober, 14:00 - 15.00 uur
> Gratis, excl. museumentree
|
In 2002 kreeg Akira Oshima een Michelinster als executive chef in Yamazato, het Japanse restaurant in het Okura Hotel in Amsterdam. Dhr. Oshima zal in deze lezing uitgebreid vertellen over de Japanse eetcultuur.
De smaken, tradities en rituelen uit de Japanse keuken komen in de lezing van deze topkok uitgebreid aan bod.
Let op: Lezing is in het Engels
Aanmelden kan via info@sieboldhuis.org
|
|
|
Lees meer over de randprogrammering
|
|
Kinderactiviteiten in de herfstvakantie
> Zaterdag 19 t/m zondag 27 oktober
> Kinderen t/m 12 jaar gratis
|
Kom in de herfstvakantie naar Japanmuseum SieboldHuis!
Doe de gratis speurtocht door het hele museum en kom alles te weten over eten en drinken in Japan. Maak een mooie kleurplaat, of speel het levensgrote memoryspel.
Alleen in de herfstvakantie:
Origami een kimono voor je eetstokjes. Vouw en versier het hoesje en ontvang in de museumwinkel je eigen eetstokjes.
|
|
|
Lees meer over de activiteiten
|
|
terug naar boven
|
TENTOONSTELLINGEN
|
JapanFoodDrinks
Foto's van Leo van der Kleij
> t/m 24 november 2013
|
In de bijzonder vormgegeven tentoonstelling JapanFoodDrinks wordt een belangrijk element uit de Japanse samenleving getoond: eten en drinken.
De expressieve fotografie van Van der Kleij contrasteert met de alledaagse situaties op de foto’s. Als bezoeker proeft u de intense sfeer van de Japanse eetcultuur. De meer dan 450 kleur- en zwart-wit foto’s van de ontbijttaferelen, koffiepauzes, lunch, theeceremonies, diner, borrels en zelfs een bruiloftsdiner geven u het gevoel getuige te zijn van de veelzijdige Japanse eetcultuur. |
|
|
Lees meer over de tentoonstelling
|
|
Om te smullen
Botanische aquarellen van Eline Hoogendijk
> t/m 24 november 2013
|
De presentatie ‘Om te smullen’ toont een aantal bekende en minder bekende ingrediënten uit de Japanse keuken. Eline Hoogendijk heeft in opdracht van Japanmuseum SieboldHuis verschillende wetenschappelijke aquarellen gemaakt van deze ingrediënten.
U ziet ze dus niet zoals ze geserveerd worden, maar zoals ze in de natuur terug te vinden zijn.
De kunstwerken zijn voorzien van recepten zodat u een goed beeld krijgt van het gebruik van de ingrediënten en misschien zelfs nog inspiratie opdoet voor in de keuken.
|
|
|
lees verder over de tentoonstelling
|
|
terug naar boven
|
NIEUWS
|
Winnaar van Schrijfwedstrijd 'Het snoer der ontferming' |
|
Gedurende de tentoonstelling ‘Het snoer der ontferming’ konden bezoekers hun eigen reisverslag schrijven in het museum.
Het mooiste reisverslag is ingezonden door Joost Grefkens. Hij ontvangt binnenkort zijn prijs.
Lees hier het reisverslag van Joost Grefkens over zijn reis naar
Kastell Dinan.
Mede mogelijk gemaakt door:
Prins Bernhard Cultuurfonds &
VSB Fonds
|
|
|
terug naar boven
|
|